Over ACB
Het doel van de stichting Artists Crossing Borders (ACB) is om een platform te creëren voor professioneel werkende kunstenaars van verschillende disciplines en achtergronden. De stichting ACB organiseert kleinschalige exposities op verrassende en inspirerende plekken in de regio, zoals leegstaande kerken, scholen en andere bijzondere gebouwen. Om de link met de locatie te behouden, zal elke expositie een thema hebben corresponderend met de locatie. Ook maken wij nadrukkelijk een combinatie tussen live muziek en beeldende kunst. Dit betekent dat elke expositie begeleid zal worden met wisselende, passende muziek.

ACB wil een podium creëren voor kunstenaars uit verschillende disciplines en leeftijden. Zo wil ACB de jonge, net afgestudeerde kunstenaars in contact brengen met de meer ervaren kunstenaar, waardoor het relatief geïsoleerde bestaan van de kunstenaar doorbroken kan worden. Zo kunnen nieuwe mogelijkheden ontstaan om samenwerkingsverbanden aan te gaan en het werk aan een groter publiek te tonen. De stichting ACB zet deze wisselwerking tussen ‘jong en oud’ optimaal in; zo kan de startende kunstenaar gebruik maken van het netwerk van de ervaren kunstenaar en andersom krijgt deze weer nieuwe impulsen van de samenwerking met de jongere kunstenaar. De rol van ACB hierin, is om de kwaliteit te waarborgen en telkens een hoogstaande expositie te organiseren. Doordat ACB zich richt op een divers publiek, kunstkenners en –liefhebbers en muziekvrienden, zullen alle tentoonstellingen een gevarieerd en uniek karakter hebben.

 

Merle Anderson
Merle Anderson is goudsmid en beeldend kunstenaar die sinds 1982 een werklpaats/galerie
heeft in Maastricht. Organisator van diverse culturele manifestatie’s.

  • ”was geweest edelsmid” een tentoonstelling die 10 kunstenaars samenbracht die zijn opgeleid als edelsmid en daarna naam hebben gemaakt als beeldhouwer.
  • Mede initiator documentaire ”Lollo gaat op reis”.
  • De expo ”Charlesmagne” in de Aula Carolina in Aken.
  • ”12/12/12″. 12 Kunstenaars die in 2012 elke maand een nieuw werk maakten.
    In december 2012 een tentoonstelling als afsluiting waar alle 144 werken te zien waren.

Ingrid van Laar
Ingrid van Laar heeft aan het Syntra College in Tongeren een 2 jarige beroepsopleiding gevolgd tot ‘uitbater van een kunstgalerie’. Niet met de bedoeling een kunstgalerie te openen, maar vooral omdat ze er plezier in heeft tentoonstellingen te organiseren. Ze was enkele jaren bestuurslid van kunstplein OLV. En richt nu, samen met Merle Anderson, de nieuwe stichting Artists Crossing Borders op. Ingrid is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg.

Julia Krewinkel
Julia Krewinkel (26) is grafisch ontwerper en illustrator. Voor de stichting ACB heeft zij de huisstijl, website en promotionele middelen ontworpen. Haar portfolio is te zien op www.juliakrewinkel.com