Het werken naar heet glas was voor mij een omslachtige weg. Vol met kronkels en omwegen. Via mijn opleiding als schilder en later als grafica werkte ik vooral in het bestuderen en weergeven van realisme. Na mijn academietijd is het zoeken naar abstracte vormen en de taal hierin voor mij begonnen. Het tekenen en schilderen naar de grafiek toe werd het voorbereiden naar het maken van beelden. Van klein naar groot en min of meer twee dimensionaal. Met als materiaal hout / beschilderd. Het realisme is dus omgezet in het zoeken naar vormen en tekens van taal.

Er volgt een studie in de historie die ook begeleid wordt met “mijn” manier van werken en vertalen op het platte vlak. Tekenen en schilderen was en blijft mijn basis. Hierop volgde de opleiding voor het gieten in brons. Dit heeft maar kort geduurd. Te dicht en te donker. Wat wel mijn interesse had was het werken met het “hete” brons. Het hele proces van voorbereiden, het invormen en het gieten van het hete materiaal. Na het stollen het openmaken en het bewerken.

Werken met heet glas was dan voor mij een logisch gevolg. Transparantie, kleur en toch de mogelijkheid om te vertalen in een beeld. Daarnaast en zeker net zo belangrijk is het verwerken van tekeningen en ideeën in beelden aan de muur. Materiaalgebruik samen met het experiment en ook hier weer het procesmatige.